Prezentare - Managementul Proiectelor în Domeniul Ingineriei | CETEX - Centrul de Educaţie şi Formare Continuă
» Management şi Administrarea Afacerilor
+ Prezentare
+ Admitere
+ Descriere discipline
+ Taxe
» Managementul Proiectelor în Domeniul Ingineriei
+ Prezentare
+ Admitere
+ Descriere discipline
+ Taxe

Galerie foto

Managementul Proiectelor în Domeniul Ingineriei

Prezentare

        Avand in vedere dificultatea de absorbtie a fondurilor europene din partea Romania in domeniul managementului proiectelor, succesul integrarii in Uniunea Europeana si alinierea la standardele europene de calitate a impus, incepand cu anul 2005 si continuand pana in jurul anului 2020, pregatirea de specialisti in domeniul managementului proiectelor europene. Nu in ultimul rand, atingerea standardelor de calitate europeana presupune existent unor specialisti in Romania care sa fie capabili sa promoveze productia curata in vederea implementarii dezvoltarii durabile.
 
        Continua adaptare la cerintele momentului si de perspectiva a continutului planurilor de invatamant si a programelor analitice reprezinta o preocupare majora a colectivului de cadre didactice. In acest sens, completarea gamei de discipline de specialitate, prin includerea in anul universitar 2009-2010 a doua grupe de studii la zi la nivel master (specializarea Managementul Proiectelor Europene in domeniul ingineriei) constituie un castig important pe piata muncii.
 
        Programul de master „Managementul Proiectelor Europene in domeniul ingineriei”este in concordanta cu Planul strategic al facultatilor care vizeaza consolidarea traditiei si prestigiului dobandite pe plan national pe parcursul a cinci decenii de instruire a specialitatilor in inginerie economica. Planul strategic al facultatii cuprinde obiective privind continuarea reformei in activitatea didactica, perfectionarea planurilor de invatamant si a procesului didactic. Programul de master va prelua experienta capatata in plan educational si al cercetarii stiintifice obtinuta in Catedra Management si Ingineria Proceselor si Centrul de Educatie siFormare Continua – CETEX, prin derularea masterului Managementul Proiectelor Europene in domeniul ingineriei).Programul se orienteaza spre sprijinirea studentilor in dobandirea si perfectionarea abilitatilor de initiere, analiza, proiectare, organizare si conducere a proiectelor europene si nu numai.
 
        Din punct de vedere al legaturii cu piata muncii, evolutia actuala a domeniilor vizate este una ascendenta, fapt sustinut de cererile tot mai numeroase ale unor organizatii, firme de consultanta din Romania. Firmele isi formeaza personalul in domeniul proiectelor europene pentru absorbtia performanta a fondurilor UE.